بازار فیوچرز (Futures trading) چیست؟

بازار فیوچرز (Futures trading) چیست؟
در این پست می‌خوانید:

بازار فیوچرز همانطور که از نامش پیداست در واقع بازار معاملات آتی است. در این بازار ، خرید یا فروش یک کالا ، ارز ، شاخص یا انرژی در زمان تعیین شده و با قیمت توافق شده انجام می گیرد.

مقصود ما از فیوچرز ، بازاری است که شامل بازار فیوچرز شیکاگو ( Chicago Mercantile Exchange) یاهمان (CME) و بورس کالای نیویورک(NYMEX) و … می شود. این بازار بازاری دو طرفه بوده و در طول شبانه روز 22 ساعت فعالیت دارد.

در بازار فیوچرز، اگر در زمان سررسید قرارداد ، ما بر روی کالایی معامله خرید (Long) داشته باشیم ، موظف خواهیم بود آن کالا را بصورت فیزیکی تحویل بگیریم. در مقابل اگر کالایی را فروخته باشیم و در معامله فروش (Short) آن باشیم ، باید کالا را به خریدار تحویل دهیم.

حقیقت بازار فیوچرز

در حقیقت بازار فیوچرز بازاری برای داد و ستد و پل ارتباطی مابین تولید کننده و مصرف کننده است. شرکت های تجاری و تولیدی بزرگ، مواد اولیه و مایحتاج خود را از فیوچرز تامین می کنند. وجود این بازار ، چرخه عرضه و تقاضا در بازار را سامان می بخشد. با ذکر یک مثال این امر را تشریح می کنیم.

فرض کنیم یک کارخانه تولید کیک داریم. این کارخانه برای تولید ، نیازمند ماده اولیه گندم است. بدیهی است در صورت عدم وجود بازاری مانند فیوچرز، این کارخانه با چالش هایی روبرو خواهد بود.

 بعنوان مثال این کارخانه برای تامین این حجم از گندم در بازار آزاد به مشکل می خورد. چون احتمالا باید خرید خود را از واسطه ها انجام دهد و در اینصورت قیمت تمام شده گندم برای کارخانه افزایش خواهد یافت. شاید خرید این حجم از گندم در بازار آزاد باعث برهم خوردن توازن و گران شدن نرخ گندم نیز شود.

 همچنین این شرکت با ریسک دیگری روبروست. از کجا مشخص است سه یا شش ماه آتی ، مقدار گندم مورد نیاز این شرکت در بازار موجود باشد؟ شاید کشاورز اقدام به کاشت گندم نکند یا گندم موجود، به دیگر کشور ها صادر شود یا … .

پس همانطور که می بینید کارخانه با مشکلاتی روبرو می شود. در مقابل کشاورز هم نمی داند برای امسال باید چقدر گندم بکارد؟

اما با وجود بازاری مثل فیوچرز ، کارخانه میزان گندم مصرفی را با خیال آسوده پیش خرید کرده و کشاورز نیز می داند که چه میزان گندم بکارد. قیمت نهایی گندم نیز بواسطه عرضه و تقاضا تنظیم می شود.پس متوجه اهمیت وجود این بازار و مزایای آن شدیم. رسالت این بازار این است: مرتبط ساختن تولیدکننده و مصرف کننده و سر و سامان بخشیدن به چرخه عرضه و تقاضا.

 حال در این بین ، عده ای فارغ از این مسائل، بعنوان تریدر اقدام به انجام معامله کرده و از نوسانات بازار کسب سود می کنند که این عمل را futures trading می گویند.

بازار فیوچرز (Futures trading)

همانطور که می دانیم امروزه بازار های زیادی برای ترید کردن و کسب درآمد وجود دارد. از این بین شاید فارکس و کریپتوکارنسی ها برایتان آشناتر باشد. دقت کنید که مقصود ما از فیوچرز ، کریپتوکارنسی ها نیستند. کرپیتوکارنسی ها بعلت نوظهور بودن و نداشتن عمق مارکت مناسب ، برای ترید کردن مناسب نبوده و نیستند.

بازار فیوچرز

جالب است بدانید بازار فیوچرز در حقیقت بازار اصلی و مادر است و بازار فارکس(CFD) ، از این بازار کپی شده است. بدین صورت که قیمت بصورت لحظه ای از فیوچرز به فارکس منتقل شده و کندل ها و نمودار ها ساخته می شوند.

گاها بروکر ها در انتقال این اطلاعات شیطنت کرده و داده ها را تغییر می دهند. در این وهله باید بگوییم که پشت این تغییرات نیتی نهفته است و این تغییر سبب تفاوت شکل کندل شده که به آن «کندل سازی» می گویند. کندل سازی بروکرها ، آفت تریدینگ است! حال از شما سوال می پرسیم: معامله کردن در بازار اصلی معقول تر است یا بازار کپی شده؟

جواب مشخص است. در صورت امکان معامله در فیوچرز ، این بازار مقدم است زیرا فیوچرز مزایایی دارد که او را برتر می سازد. این بازار بعلت وجود نقدینگی زیاد ، وجود دیتای لول 2 و عدم وجود اسپرد می تواند بازار جذابی برای تریدرها در مقایسه با فارکس و کریپتو باشد.

 این حجم از نقدینگی معلول حضور بزرگانی من جمله بانک ها، دولت ها و بانک های مرکزی، موسسات هج فاند، شرکت های تجاری و بازارسازان و سفته بازان بزرگ است.

دوره‌های مرتبط
تکمیل شده
دوره آموزش تحلیل جامع

دوره آموزش تحلیل جامع

۱۶
۰
۱۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان
در حال برگزاری
دوره ی آموزش هیت مپ (Heatmap)

دوره ی آموزش هیت مپ (Heatmap)

۲۲۰
۰
۱۲,۵۰۰,۰۰۰ تومان
تکمیل شده
دوره پیش نیاز ولوم تریدینگ
دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید