استراتژی مدیریت سرمایه ATM در نینجاتریدر

استراتژی مدیریت سرمایه ATM در نینجاتریدر

در نرم افزار نینجاتریدر به جهت مدیریت سرمایه و تعریف ATM Strategy، می توانید از منوی فوقانی در چارت، گزینه Chart Trader را انتخاب کنید. با انتخاب این گزینه و انتخاب حالت Chart Trader ، قسمت ATM Chart در سمت راست نمودار اضافه می شود. با قراردادن گزینه ATM Strategy بر روی گزینه custom ، می توانید پلن معاملاتی خود را تنظیم کنید.

مدیریت سرمایه و پلن معاملاتی از کلیدی ترین مسائل در تریدینگ است. برخی از اساتید حرفه ای در این بازار، مهم ترین فاکتور در سودآوری یک حساب معاملاتی را مبحث مدیریت سرمایه عنوان می کنند.

در این بین، متد معاملاتی و روانشناسی در معاملات جایگاه بعدی را از نظر اهمیت دارند.
دقت کنید مدیریت سرمایه آنچنان حائز اهمیت است که حتی مهم تر از متد معاملاتی نیز عنوان می شود. چه بسا متدهایی که مناسب ترید هستند اما به علت مدیریت نادرست سرمایه برآیند مطلوبی ندارند. پس لازم است قبل از فراگیری هر متد معاملاتی ابتدا روش های صحیح مدیرت سرمایه را بیاموزیم.

نحوه تنظیم استراتژی مدیریت سرمایه ATM Strategy در نرم افزار نینجاتریدر

به منظور انتخاب ATM Strategy در نینجاتریدر، میبایست از منوی واقع شده در بالای چارت، گزینه Chart Trader را انتخاب کنید. از بین گزینه های ظاهر شده به ترتیب هر یک را معرفی می کنیم:

مدیریت سرمایه در نینجاتریدر
– گزینه OFF :

این گزینه حالت ATM Strategy را در نرم افزار نینجاتریدر خاموش می کند. بطوریکه دیگر امکان انجام معامله در نرم افزار وجود نداشته باشد. این حالت مناسب افرادی است که صرفا از نینجاتریدر برای استخراج دیتا و تحلیل مارکت استفاده می کنند و قصد انجام معامله در آن را ندارند.

– گزینه Chart Trader :

با انتخاب این گزینه پنل تریدینگ در سمت راست صفحه برای شما اضافه می شود. با استفاده از این پنل می توانید اقدام به ساخت ATM Strategy نموده که نحوه انجام آن را در ادامه خواهیم گفت. اجزای مهم تشکیل دهنده این پنل عبارتند از:

مدیریت سرمایه در نینجاتریدر

 Buy Mkt: این دستور همان دستور Buy Market است. با فشردن این کلید یک معامله خرید در قیمت لحظه ای بازار برای شما فعال می شود.
 Sell Mkt: این دستور نیز دستور Sell Market است. با فشردن این کلید یک معامله فروش در قیمت لحظه ای بازار برای شما فعال می شود.
 Rev: در صورتی که در اینسرومنت مورد نظر معامله ی باز وجود داشته باشد، با فشردن این کلید معامله عکس می شود. بدین صورت که معامله خرید به فروش و فروش به خرید تبدیل می شود.
Close: در صورتی که در اینسرومنت مورد نظر معامله ی باز وجود داشته باشد، با فشردن این کلید تمامی معاملات بسته می شود.
Account: در این قسمت می توانید بین حساب های ساخته شده ، حساب مدنظر خود را انتخاب کنید. معاملات شما در نینجاتریدر بر روی این حساب اعمال می شود. خاموش بودن این قسمت در نرم افزار به معنی عدم برقراری اتصال به دیتا پروایدر است.
 Order qty: این عبارت در حقیقت Order Quantity است که به معنی تعداد اردرها می باشد.
 ATM Strategy: در این قسمت می توانید یک پلن معاملاتی برای خود انتخاب یا ایجاد کنید. در حالت فعلی در تصویر هیچ ATM Strategy ای انتخاب نشده و به همین علت عبارت None را بر روی این قسمت مشاهده می کنید.

– گزینه Chart Trader(Hidden):

با انتخاب این گزینه قابلیت تریدینگ در نرم افزار نینجاتریدر برای شما باز می شود اما برخلاف گزینه دوم، هیچ پنلی در سمت راست تصویر اضافه نمی شود. در این حالت برای انجام معامله صرفا می توانید از روی خود چارت اقدام کنید.

بدین صورت که با کلیک راست کردن بر روی چارت و در قیمت مدنظر، در کنار گزینه های تنظیمات چارت، پنل دستورات تریدینگ نیز برای شما اضافه خواهد شد.

مدیریت سرمایه در نینجاتریدر

در بین دستورات، دستور Byu/Sell Market دیده نمی شود و صرفا دستورات Limit و Stop وجود دارد. برای قرارداد دستور Limit می توانید از گزینه ی Buy/Sell Limit و برای قراردادن دستورات Stop می توانید از گزینه ی Buy/Sell Stop Market استفاده کنید.

بدیهی است چنانچه در قیمتی بالاتر از قیمت فعلی کلیک راست کنید گزینه های Sell Limit و Buy Stop Market ظاهر شده و چنانچه در قیمتی پایین تر از قیمت فعلی کلیک کنید، گزینه های Buy Limit و Sell Stop Market نمایش داده خواهد شد.

نحوه ساخت ATM Strategy در نینجاتریدر

به منظور ساخت ATM Strategy مدنظر خود طبق تصویر بر روی گزینه ATM Strategy کلیک کرده سپس بر روی گزینه Custom بزنید.

مدیریت سرمایه در نینجا تریدر

بعد از انجام این کار صفحه ای به شکل زیر برای شما باز می شود که برای تنظیم ATM Strategy است. موارد اهم در این صفحه را معرفی می کنیم:

مدیریت سرمایه در نینجا تریدر

 Order quantity: این مورد تعداد اردر ها را مشخص می کند که در قسمت پنل ATM Strategy نیز وجود داشت.
Parameter type: در این قسمت میبایست واحد شمارش خود را انتخاب کنید. این گزینه را می توانید بر روی پیپ، درصد، مقدار عددی به دلار و … تنظیم کنید اما بهتر است این قسمت بر روی همان گزینه Ticks باشد چراکه واحد شمارش در فیوچرز  تیک است.
Quantity: در این قسمت که روبروی عبارت Target 1 واقع شده است می بایست تعداد اردر را در پوزیشن خود مشخص کنید. تعداد اردر با توجه به میزان سرمایه شما و مقدار حدضرر شما می تواند متفاوت باشد.
 Stop loss: در این قسمت مقدار حدضرر را وارد کنید.
Profit: در این قسمت مقدار حدسود را وارد کنید.
 Stop strategy: با استفاده از این مورد می توانید برای تریل کردن حدضرر خود بصورت خودکار استفاده کنید. برای انجام این کار بر روی Stop strategy کلیک کنید و گزینه Custom را انتخاب کنید. صفحه ای با شمایل زیر برای شما باز می شود:

مدیریت سرمایه و ریسک در نینجا تریدر

این صفحه خود به دو قسمت تقسیم می شود:
• Auto Breakeven: این قسمت برای ریسک فری کردن پوزیشن بصورت خودکار استفاده می شود. در قسمت Profit Trigger باید عددی وارد شود که می خواهید با حصول آن، پوزیشن ریسک فری شود.عدد Plus نیز مقدار جابجایی استاپ است. بعنوان مثال اگر می خواهید اردر شما بعد از 30 تیک حرکت قیمت از نقطه ورود، ریسک فری شود باید عدد Profit Trigger را 30 و عدد Plus را 1 بگذارید. در این صورت پس از 30 پیپ حرکت قیمت در سود، حدضرر به مقدار 1 تیک بالاتر از نقطه ورود انتقال پیدا کرده و اصطلاحا ریسک فری می شوید.
• Auto Trail: این قسمت به جهت حرکت دادن خودکار حدضرر همراه با حرکت قیمت طراحی شده است. گاهی ممکن است تمایل نداشته باشید برای اردر حد سودی تعیین کنید و بخواهید همراه با بازار حرکت کرده و حداکثر سود ممکن را بگیرید. در اینصورت می توانید از گزینه Auto Trail استفاده کنید.
برای انجام این کار ابتدا Auto Trail را از حالت None به 1 Step تغییر دهید. بعد از انجام این مرحله با تصویر زیر مواجه می شوید:

مدیریت سرمایه و ریسک در نینجا تریدر

در اینجا با 3 فاکتور روبرو هستیم. مفهوم Stop loss که مشخص است. Profit Trigger باید مقدار فاصله قیمت از نقطه ورود باشد. عدد Frequency نیز گام حرکتی قیمت است که زمانی که قیمت آن را طی کرد، حدضرر جابجا شود.

بعنوان مثال اگر بخواهیم تعریف کنیم در صورتی که قیمت 50 تیک در سود حرکت کرد، حد ضرر در فاصله 10 تیکی قیمت قرار بگیرد و در صورتی که قیمت 30 تیک دیگر در سود حرکت کرد مجدد حدضرر به قیمت نزدیک شود باید اعداد Profit Trigger را 50 ، Stop loss را 10 و عدد Frequency را 30 قرار دهیم.

در اینصورت پس از هر 30 تیک حرکت قیمت در سود، حد ضرر در فاصله 10 تیکی قیمت تریل می شود.
add: با انتخاب این گزینه می توانید یک اردر دیگر به ATM Strategy خود اضافه کنید.

مدیریت سرمایه مناسب به چه صورت است؟

مدیریت سرمایه هر تریدر با توجه به شخصیت معامله گری و روحیاتش متفاوت است. شخصیت هر فردی در حوزه تریدینگ مانند اثر انگشتش منحصربفرد و یکتاست. بطوریکه حتی اگر دو شخص نزد یک استاد و با یک متد آموزشی یکسان آموزش ببینید هیچ گاه برآیند معاملات آنها دقیقا یکسان نخواهد بود.
این تفاوت در شخصیت تریدینگ افراد از تفاوت روحیات آنها نشات می گیرد. برخی از افراد ذاتا اهل ریسک نیستند و این امر در ناخودآگاه آنها قرار گرفته است.

چنین افرادی در تریدینگ معمولا با ترس دست به معامله می زنند و گاها همین ترس باعث انجام اقدامات اشتباهی مانند بستن معامله زودتر از اعمال شدن حدضرر یا حد سود می شود. این افراد حتی ممکن است برای فرار از متضرر شدن، حدضرر معامله خود را جابجا کنند و یا حتی حدضرری تعیین نکنند!
در مقابل افرادی نیز هستند که تمایل به ریسک زیاد دارند تا جایی که این ریسک، بیشتر به قمار شبیه می شود تا معامله کردن! این افراد معمولا به دنبال یک شبه پولدار شدن هستند که می دانیم این امر هیچ گاه اتفاق نمی افتد.
به هرحال هم افراط و هم تفریط هر دو باعث آسیب هستند. بهتر آن است که جزو این دو دسته نباشیم و با در نظر گرفتن ریسک معقول و یک مدیریت سرمایه مناسب مسیر صحیح را طی کنیم.
به این علت که شخصیت تریدینگ هر فرد متمایز از دیگری است، نمی توان برای همه یک پلن مدیریت سرمایه و ATM Strategy یکسان تعریف کرد. ولی در این مطلب به دو پلن معاملاتی مناسب اشاره خواهیم کرد که هر شخص می تواند با توجه به روحیات و شخصیت معامله گری خود یکی را انتخاب کند:
1)مدیریت سرمایه مناسب افراد ریسک گریز: در این ATM Strategy می توانید با 4 پوزیشن با سایز یکسان وارد معامله شوید. حدضرر ها را متناسب با استراتژی خود قراردهید و حد سود ها را بدین صورت انتخاب کنید: حد سود 2 اردر اول در نقطه 1.1 ، حد سود اردر سوم در نقطه 1.2 و حد سود اردر چهارم در نقطه 1.4 .
در این سبک مدیریت سرمایه چنانچه حد سود 1.1 حاصل شود، ریسک مابقی اردر ها صفر می شود و اصطلاحا ریسک فری می شوید. بدین صورت که حتی اگر حد ضرر دو اردر آخر فعال شود، شما سربسر از معامله خارج می شوید. این سبک مدیریت سرمایه مناسب افرادی است که زیاد اهل ریسک نیستند و بعد از باز کردن معامله معمولا مضطرب هستند.
2)مدیریت سرمایه مناسب افراد ریسک پذیر: در این ATM Strategy با 2 اردر با سایز یکسان وارد معامله شوید. حدضرر ها را متناسب با استراتژی خود و حد سود ها را بدین صورت انتخاب کنید: حد سود اردر اول در نقطه 1.2 و حد سود اردر دوم در نقطه 1.4. در این سبک مدیریت سرمایه بعد از فعال شدن حد سود 1.2 ریسک فری می شوید و حتی می توانید استاپ اردر دوم را تریل کنید تا سود بیشتری از بازار کسب کنید.

 

دوره‌های مرتبط
تکمیل شده
دوره آموزش تحلیل جامع

دوره آموزش تحلیل جامع

۱۵
۰
۱۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان
در حال برگزاری
دوره ی آموزش هیت مپ (Heatmap)

دوره ی آموزش هیت مپ (Heatmap)

۲۲۰
۰
۱۲,۵۰۰,۰۰۰ تومان
تکمیل شده
دوره پیش نیاز ولوم تریدینگ
دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید