جفت ارز های معتبر فیوچرز کدامند؟

جفت ارز های معتبر فیوچرز کدامند؟

از جفت ارز های موجود در بازار فارکس فقط جفت ارزهای ماژور در بازار فیوچرز نیز وجود دارند. این جفت ارزها با نام های 6E(EUR/USD) ، 6B(GBP/USD) ، 6A(AUD/USD) ، 6J(JPY/USD) ، 6S(CHF/USD) ، 6C(CAD/USD) شناخته می شوند. دقت کنید حرکت نماد های 6J,6S,6C در فیوچرز برعکس نماد های CFD است.


بازار فیوچرز چیست؟


بازار فیوچرز شیکاگو از مهمترین و موثرترین بازار های مالی در جهان است. این بازار از با سابقه ترین بازار ها بوده و بازار فارکس از آن کپی شده است. به بازار فارکس CFD(Contract for Difference) نیز گفته می شود.

به علت محدودیت های بازار فیوچرز از جمله عدم امکان افتتاح حساب برای اتباع همگی کشور ها، عمده فعالین بازار فیوچرز به ناچار روی به بازار فارکس می آورند.

جفت ارز های فیوچرز

تفاوت فیوچرز و فارکس


بازار فارکس بازاری بزرگتر و دارای طیف وسیع تری از نماد ها برای معامله است. نماد های فیوچرز نیز در فارکس گنجانده شده و قابل معامله هستند. البته تفاوت هایی بین نماد ها در فیوچرز و فارکس وجود دارد که به اهم آنها می پردازیم:
1) قرارداد های فیوچرز یک تاریخ انقضا و سررسید تحویل دارند. در فیوچرز چنانچه تاریخ انقضای قرارداد سر برسد شما بعنوان دارنده آن میبایست آن کالا یا دارایی را تحویل بگیرید یا آن را تسویه کنید که معمولا مورد دوم یعنی همان تسویه اتفاق می افتد.

سپس میبایست قرارداد را بصورت دستی رول اوور(Rollover) کنید تا وارد قرارداد جدید شوید و بتوانید مجدد معامله کنید. اما در فارکس به این صورت نیست. در صورت سررسید انقضای قرارداد، قرارداد جدید بصورت خودکار جایگزین قرارداد قبلی می شود و پوزیشن های باز از قرارداد قبلی به قرارداد جدید منتقل می شوند.
2) نماد های کپی شده در بازار فارکس بعضا بعلت دخالت بروکر(کارگزاری)ها ممکن است از لحاظ شکل نمودار با نمودار فیوچرز متفاوت باشند که به این امر کندل سازی بروکر می گویند.

این کندل سازی با دخالت بروکر انجام میگیرد و چون منبع و ماخذ صحیحی ندارد در اکثر مواقع به زیان تریدر ها ختم می شود .پس انجام معامله در بازار اصلی که همان فیو چرز است به این علت معقول تر است.
3) نماد های موجود در فیوچرز اسپرد ندارند و به همین علت انجام معاملات کوتاه مدت و اسکلپ در آن ها راحت تر است.

جفت ارز های معتبر فیوچرز

EURUSD: نماد یورو به دلار از جفت ارزهای محبوب در بین معامله گران است که در فیو چرز با نام 6E شناخته می شود.
جفت ارز EURUSD پرمعامله ترین جفت در جهان است.

این جفت ارز درفیو چرز دارای حجم مناسبی برای انجام معامله بوده و حرکات ساده ای دارد که بدین علت برای شروع کار مبتدیان پیشنهاد می شود. یورو به دلار دارای کرولیشن منفی صد درصدی نسبت به شاخص دلار(Dxy) است.
اخبار مهم برای جفت ارز یورو به دلار اخبار مربوط به بانک مرکزی امریکا(Federal Reserve) و بانک اروپا(ECB) است.
از بین کشور های حوزه اروپا، اخبار اقتصادی آلمان نقش مهمی در سنتیمنت نماد EURUSD دارد.

GBPUSD: نماد پوند به دلار نیز از جفت ارز های محبوب فارکس است. GBPUSD سومین جفت ارز معاملاتی جهان است که حدود 11 درصد از کل بازار را به خود اختصاص داده است. پوند به دلار نسبت به یورو به دلار حرکت شارپ تری داشته و معمولا روند های بهتری را می سازد.

زمان هایی که یورو به دلار در روند خنثی یا رنج قرار دارد معمولا پوند به دلار در حال حرکت و ساخت ترند است. برای GBPUSD نیز اخبار بانک مرکزی امریکا مهم بوده و اخبار اقتصادی بانک انگلستان (BoE) نیز باید مورد توجه واقع شود. GBPUSD در بازار فیوچرز با نماد 6B شناخته می شود.

AUDUSD: دلار استرالیا یک ارز کالایی است که با نام غیر رسمی آزی نیز شناخته می شود. این ارز حدود 5 درصد از سهم کل بازار ارز را تشکیل می دهد و در بازار فیو چرز با نماد 6A شناخته می شود. عمده تحرکات AUDUSD به کالاهایی مرتبط می شود که از استرالیا تولید کننده آن است و به دیگر کشور ها صادر می شود.

از جمله این کالا ها می توان به مس با نماد HG در فیوچرز و آلومینیوم با نماد Ali اشاره کرد. بجز موارد فوق استرالیا در صادرات گوشت نیز فعال است. بررسی قیمت کالاهای فوق و روند قیمتی آنها و میزان عرضه و تقاضا در آن می تواند به شما در تحلیل روند قیمتی AUDUSD کمک کند. همچنین روابط تجاری چین و استرالیا نیز تاثیرات بسزایی در تعیین روند قیمت آزی دارد.

USDJPY: دلار کانادا به ین ژاپن از جفت ارزهای محبوب در بازار فارکس است. این جفت ارز تاثیرگذارترین واحد پول آسیایی است و معمولا ترند های میان مدتی خوبی می سازد و به همین جهت مناسب سویینگ تریدر ها می باشد. معامله گران آمریکایی و کانادایی که دوست ندارند در روز معامله کنند و قصد انجام معامله در ساعات شب را دارند به USD JPY علاقمند هستند.

نماد فیوچرز 6J در حقیقت نسبت ین ژاپن به دلار است و به همین علت شکل نمودار، برعکس نماد USDJPY در فارکس است زیرا USDJPY نسبت دلار امریکا به ین ژاپن است.

USDCHF: نماد دلار به فرانک سوییس که معادل فارکسی 6S در فیو چرز است کرولیشن منفی قوی با نماد EURUSD دارد. قیمت فرانک سوییس از طلا تاثیر می پذیرد چراکه 25 درصد از پول کشور سوییس با طلا پشتیبانی می شود و سوییس همواره مقادیر زیادی طلا وارد می کند.

فرانک سوییس نیز مانند ین ژاپن از ارز های امن به شمار می رود و زمانی که در بازار ریسک گریزی بوجود می آید سرمایه گذاران به سراغ این ارز می آیند. نماد فیو چرز 6S در حقیقت نسبت فرانک به دلار است و به همین علت شکل نمودار، برعکس نماد USDCHF در فارکس است زیرا USDCHF نسبت دلار امریکا به فرانک است.

USDCAD: جفت ارز USDCAD با نماد 6C در فیوچرز است که با نام عامیانه لونی نیز شناخته می شود. دلار کانادا همانند AUDUSD از جمله ارز هایی کالایی است. بیشترین کالای موثر در اقتصاد کانادا نفت است. چرا که کانادا از بزرگترین تولید کنندگان نفت در جهان است.

رشد قیمت نفت تاثیر مثبتی در قیمت دلار کانادا و کاهش قیمت نفت تاثیرات منفی دارد. از دیگر موارد موثر بر USDCAD می توان به روابط اقتصادی مابین امریکا و کانادا اشاره کرد چراکه این دو کشور روابط اقتصادی نزدیک و مراودات تجاری وسیعی دارند. USDCAD نیز مانند USDJPY و USDCHF در فیوچرز نمودار عکس دارند.

از بین تمامی جفت ارز های موجود در بازار فارکس، شش عدد را معرفی و بررسی کردیم. بصورت کلی فقط جفت ارزهای ماژور در بازار فیوچرز وجود دارند و دارای دیتای صحیح هستند. به زبان عامیانه فقط جفت ارز هایی که یک سمت آن USD باشد در فیوچرز هستند و وجود خارجی دارند.

مابقی جفت ارزها منبعی نداشته و نمودار آنها صرفا توسط بروکر ها ساخته می شود. بعنوان مثال ارز GBPJPY در فیوچرز وجود خارجی ندارد و نمودار آن از نسبت پوند انگلستان به ین ژاپن توسط بروکر ساخته می شود. پیشنهاد نگارنده این است که از معامله کردن با این نماد ها پرهیز کنید چراکه دخل و تصرف بروکر ها می تواند اتفاقات عجیبی را در نمودار بوجود آورده و شما را متضرر کند.
جفت ارز های ماژور 6L,6M,6N,6R,6Z نیز در فیوچرز وجود دارند ولی معامله کردن آن ها مرسوم نبوده و نیست لذا به این جفت ارزها نمی پردازیم.

دوره‌های مرتبط
تکمیل شده
دوره آموزش تحلیل جامع

دوره آموزش تحلیل جامع

۱۵
۰
۱۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان
در حال برگزاری
دوره ی آموزش هیت مپ (Heatmap)

دوره ی آموزش هیت مپ (Heatmap)

۲۱۸
۰
۱۲,۵۰۰,۰۰۰ تومان
تکمیل شده
دوره پیش نیاز ولوم تریدینگ
دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید